Rosenrot

Ett mycket populärt naturläkemedel är Rosenrot, eller Rhodiola Rosea L som det latinska namnet lyder. Arctic Root hjälper främst mot trötthet och stress samt har en hel rad andra positiva hälsoeffekter i tillägg. Anledningen till detta är läkemedlets adaptogena egenskaper.

 

Vi har listat Rosenrotens positiva effekter:

Ökar energin

Det är främst hjärnan som styr vår upplevda trötthet och stress. För att uppnå en god balans krävs tillgång till energi (glukos) och lagom dos av hormoner och sigalsubstanser. Kortfattad: Omvandlingen från Glukos till ATP. Rosenrot underlättar övergången från glukos till ATP och ger hjärnan mer energi samtidigt som tröttheten minskar. 

Minskar stresshormon

Rosenrot har en god effekt på det hormonella systemet och minskar produktionen av stresshormonet cortisol. Hormonet i sig fyller en viktig funktion i kroppen men kan, om produktionen är överdrivet stor, ha negativ inverkan på oss. Rosenrot hjälper till att hålla nivåerna på en lagom nivå vilket gör oss mindre stressade. 

Minskar risken för depression

Eftersom att Roserot ökar mängden av hormonerna dopamin och serotonin löper personen som regelbundet intar naturläkemedlet en betydligt lägre risk för att drabbas av depression. Just sambandet mellan rosenrot och depression har tydligt bevisats genom forskning och är en av de allra mest framträdande positiva effekterna. 

Snabb effekt 

Rosenrot är dessutom extremt snabbverkande! Redan två timmar efter intaget av läkemedlet kan positva effekter identifieras. 

rosenrot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *