Sov bättre och må bättre

Sömn har alltid varit viktigt för oss och hjälper kroppen att återställa sig efter en lång dag. Det är bland det bästa som finns att vakna upp och känna sig utvilad. Självklart händer det alla någon gång att man inte får den perfekta sömnen under vissa nätter vilket kan bero på det ena och det andra. Skulle det vara så att du är en person som väldigt ofta har svårt att sova så finns det massor av olika tips och trix för att du ska sova bättre.

Strecha

Att strecha innan läggdags ska vara väldigt avslappnade för kroppens muskler. Efter en stressig dag kan det vara svårt för kroppen att slappna av och därför får man svårt att somna. Inte bara att musklerna slappnar av, utför man några strechnings-övningar kommer även knoppen slappna av.

Varm mjölk och honung

Denna gamla huskur kommer nog alltid att dyka upp om man undersöker om sömnproblem och för att den alltid verkar fungera. Ett glas varm mjölk med lite honung i innan du ska lägga dig kommer säkert hjälpa dig att slappna av och det blir lättare att somna. Du kan även lägga till lite kardemumma och kanel i denna dryck.

Avslappningsmusik

Om du ligger i ett mörkt rum, du har lagt dig bekvämt i sängen så kan bara lite musik hjälpa dig att somna lätt. Det behöver kanske inte ens vara musik, det finns även naturljud man kan lyssna på om det ger en mer lugnande effekt.

Lavendel-olja

Det har forskats mycket om vad användningen av lavendel ger för effekter. Bland annat så ska den påverka vårat nervsystem och göra oss avslappnade. Det sägs även att den kan hjälpa mot oro, ångest och annan mental stress. Med andra ord påverkar lavendel saker i kroppen som gör det svårt för oss att sova. Med hjälp av att andas in lavendel-olja innan läggdags får du en mer avslappnad sömn och känner dig full av energi när du vaknar.

Det finns många fler olika huskurer och naturläkemedel för detta, allt för vanliga problem. Det finns en sida som presenterar några naturläkemedel om de hederliga huskurerna inte verkar ge något resultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *