choklad

Chokladfrossa med gott samvete!

Vi vet att återigen är det dags att försöka hålla de där hemska nyårslöftena och må dåligt så fort man unnar sig något gott. Men hur fantastiskt vore det inte att både kunna hålla löftet och äta sina favoriter utan att må dåligt! Vi har fixat fram några recept som du inte får missa och som kommer tillfredsställa alla dina cravings – och lite till!

Peanut Butter Brownie-Tuggor 

Peanut Butter Brownie-Tuggor

Små enkla småtugg som smakar att de kommer från himmeln och som man kan äta med gott samvete!

Du behöver:  

  • 1 dl mjöl
  • 1 dl proteinpulver
  • 1.5 dl råsocker
  • 1 dl osötat kakao
  • 0.5 tsk salt
  • 1 banan
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 0.5 dl veganska mörka chocolate chips
  • 0.5 naturell jordnötssmör
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 tsk vanilj

Börja med att: 

  • Värm ugnen till 180 grader
  • Blanda de torra ingredienserna – mjöl, protein pulver socker, kakao, bakpulver, salt – och sätt åt sidan
  • Mosa bananen i en stor skål och rör i olivolja, 1 tsk vanilj och chocolate chips
  • Addera de torra ingredienserna med din röra
  • Lägg smeten i små former

Sedan ska vi börja med jordnötssmör-röran

  • Blanda jordnötssmör, kokosnötsolja, lönnsirap och vanilj. Ställ in i mikrovågsugnen i 15-20 sekunder så det blir mjukt
  • Lägg på en klick av din  jordnötssmör-röra på varje brownie bit
  • Sätt in i ugnen i 15 minuter och låt sedan vila i 10 minuter
  • Ät och NJUT!

Saltkaramell-choklad-rutor

Saltkaramell-choklad-rutor

För dig som vill ha en som är lite enklare så kommer det en riktigt mumsbit här! En ruta innehåller endast 60 kalorier vilket vi må säga är en riktigt vinnare. Som plus i kanten behöver du bara 4 ingredienser!

Du behöver: 

  • 3.5 dl osaltade rostade solrosfrön
  • 4.5 dl dadlar (runt 16 st)
  • 2 dl chocolate chips
  • Seasalt för att toppa med (valfritt)

Gör såhär: 

  • Mixa ihop solrosfrön, dadlar och seasalt i en mixer och blanda tills det är en mjuk blandning
  • Forma till små bitar i en 20×20 form
  • Sätt in formen i frysen i 20 min
  • Smält chocolate chips (sätt en glasskål över kokande vatten och låt smälta försiktigt)
  • Ta ut formen ur frysen. Ta en smörkniv och skär längst kanterna på formen, vänd upp och ner så den lossnar. Skär den i mindre bitar (t.ex. 7×7)
  • Ta en liten sked och häll lite av den smälta chokladen ovanpå varje ruta och jämna ut med baksidan av skeden.
  • Häll lite seasalt ovanpå och sätt sedan in i kylen i 20 minuter.
  • Käka med gott samvete!

Hallon och choklad-tryfflar

Hallon och choklad-tryfflar

Ännu ett recept som är väldigt enkelt att bemästra och väldigt gott att käka! Fylld med goda bär och frukter kommer du känna dig duktig om du tar en extra tryffel till kaffet! Dessa har ungefär 71 kalori per boll.

Du behöver: 

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl cashewnötter
  • ca 35 g av proteinpulver med vaniljsmak
  • 8 dadlar
  • 1 dl kakao
  • 0.4 tsk salt
  • 1 banan
  • 1 dl frysta hallon

Gör såhär: 

  • Blanda ihop havregryn, proteinpulver, dadlar , kakao och salt i en matberedare och mixa ihop till en slät yta
  • Addera bananen och blanda tills du får en tjock härlig blandning
  • Rulla ungefär 25 bollar med din smet och lägg på ett bakplåtspapper
  • Mixa de frysta hallonen i en matberedare eller mixer
  • Rulla varje boll i “hallon pulvret”
  • Lägg in i kylskåpet så de får stelna, sedan kan du njuta av dessa smaskiga bollar!

Vi kan ju minst sagt säga att detta året kommer bli det som du verkligen håller dina nyårslöften och kan klämma i dig en och annan tryffel utan att må dåligt. Så det verkar redan som att 2018 kommer bli det bästa året hittills!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *