Kombinera ditt intresse med välmående

Att få en bättre livsstil har mycket med en själv att göra till en början och hur en mår.. Att göra de val som tar med sig sinnesro till en själv och dessutom får en att känna sig bra över detta val. Självklart har mycket med att hålla en hälsosam livsstil med träning, rätt kost och bra sömn också mycket med detta att göra, men en viktig punkt är ändå att känna sig till rätta med sitt val.

Det vi tänkte tipsa om är att det går att kombinera ditt intresse med ett nyttigt inslag om ditt huvudintresse inte är att t.ex. springa ett maraton. Ett exempel är om ditt stora intresse är science fiction, allt från serietidningar till rollspel. Istället för att bara sitta inomhus ensam med ditt intresse så finns det mycket evenemang när det kommer till science fiction, så bege dig ut i den friska luften, socialisera och skaffa lite sci-fi kompisar.

 

Ett exempel jag har är en kompis som verkligen gillar att spela blackjack. Efter alla bondfilmer och andra actionfilmer som spelats in vid blackjack-borden i Monte Carlo så var han frälst på blackjack, så hans förslag på semester med sin fru blev självklart Las Vegas. Problemet var att hans bättre hälft inte var det minsta intresserad av spel utan ville hellre ha en avslappnande semester med trevliga behandlingar och en smoothie i handen. Så för att kombinera detta så hittade de svaret i Palm Springs strax syd-öst om Los Angeles, här ligger nämligen ett kombinerat spa och casino. Han slipper spela på nätet hos blackjackspel.se några veckor utan får istället sitta vid ett riktigt blackjack-bord, och när han spelat sina rundor så kan han direkt glida ner i gyttjebadet bredvid frugan.

 

Det gäller att hitta kompromisser och hitta sätt att få ditt vardagliga intresse att även ha ett positivt och nyttigt inslag. Många människor idag mår dåligt enbart för att de stressar sig upp över att de inte gjort ett rätt val. Att jämföra oss med andra människor, speciellt via sociala medier, har blivit större än någonsin under 2000-talet vilket lett till att många människor mår dåligt av detta. Något som dock kommit de senaste åren är faktiskt rehab för sociala medier. Fler och fler unga blir idag diagnostiserade med sociala medier-missbruk eller depression beroende av sociala medier. Därför har det över hela världen öppnat just behandlingshem som detta, och det har självklart tagits emot med öppna armar då många äldre och unga mår dåligt just på grund av detta.

Känner du att du har en hobby som är väldigt stillasittande och som kanske inte är den bästa för din kropp, kolla om det finns något du kan kombinera den med eller förändra den med innan du ger upp den helt och hållet. Med lite flitigt googlande och genom att fråga andra som har samma intresse så går det ofta att hitta olika typer av aktiviteter att göra som får dig på fötterna! Har du några tips så skriv gärna en kommentar så att alla läsare för ta del utav detta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *