Ta hand om din hy på bästa sätt

Det är mycket viktigt att man håller sin hud ren och fräsch för att undvika orenheter och finnar. Däremot är det inte alltid lika enkelt att veta vad man bör undvika och hur man ska göra för att ta hand om sin hud på bästa möjliga sätt. Vi kommer därför att ta fram ett par tips som talar om hur du ska gå tillväga för att förbättra din hy:

  • Drick mycket vatten

Detta kan inte direkt komma som en chock. Vår kropp är i behov av vatten och det är vår hud också. Därför är det viktigt att man ser till att få i sig några glas vatten om dagen!

  • Slarva inte med sömnen

När man sover dåligt ser man inte bara trött ut utan även din hud blir påverkad utav detta. Därför är det viktigt att man ser till att få sin skönhetssömn och att man gärna lägger sig innan midnatt.

  • Ät en nyttig kost

Grönsaker är inte endast bra för vår hälsa utan även för vårt yttre. Om man ser till att få i sig minst en grönsak om dagen kan detta bidra till en bättre hy.

  • Sov inte med smink

Om du är kvinna och sminkar dig dagligen är det viktigt att du inte sover med sminket. Man måste se till att tvätta rent ansiktet innan man går och lägger sig även om man kommer hem efter en hård utekväll när sängen lockar som mest.

  • Återfukta huden efter rengöring

Se till att använda en kräm som passar din hudtyp efter att du har rengjort ansiktet. Om huden blir mycket torr blir den även lätt irriterad vilket kan orsaka röda partier.

  • Sluta röka

Att röka är mycket dåligt för din hälsa och likaväl för din hud. Därför gör du både din hälsa och din hy en tjänst genom att sluta röka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *