Acaibär – världens bästa superbär!

 

acai

Vi på redaktionen har, som du säker redan förstått, en viss förkärlek till naturläkemedel av alla de slag! Att kunna utnyttja naturens resurser för att uppnå en förbättrad hälsa är något vi verkligen brinner för. I dagens samhälle blir det allt mer vanligt att framställa kemiska mediciner och läkemedel, detta är givetvis något som för det mesta är positivt. Vi vill dock upplysa er om att många av de åkommor och besvär som man främst väljer att bota med kemiskt framställda läkemedel, faktiskt kan kureras med det som finns i naturen!

 

Idag ska vi kolla närmare på det här med Acaibär, ett bär som under de senaste året blivit omåttligt hypat i hälsovärlden. Bäret har sitt ursprung från amazonas och innehåller rekordhöga halter av antioxidanter (hela sex gånger högre halt än vad som finns i blåbär), fibrer och är dessutom oerhört rik på C-vitamin och kalcium. Acai är ett bär som utvinns och framställs till fyra olika former; pulver, juice, kapslar och energibars. Nedan har vi kollat närmare på Acaibäret och dett hälsofrämjande effekter  – vi hoppas att du ska finna denna artikel matnyttig och att den kan komma att påverka ditt mående på ett positivt sätt.

 

Acaibärets historia

Acaibäret har funnit i hundratals år och har under det senaste decenniet spridit sig i världen. Först till USA, och sedan vidare till andra delar av världen. Den var i begynnelsen av 1700-talet som urbefolkningen i Amazonas regnskogar hittade bäret och började exprimentera med det. Till en början hade man ingen aning om ifall bäret var något att ha, kanske var det rent av giftigt? Ett gäng modiga amazonasbor utmanade ödet, började inta bäret på en daglig basis, och märkte snabbt att detta mirakelbär hade en rad olika positiva hälsoeffekter. Urbefolkningen i Amazonas märkte att dem blev gladare, fick ökad sexlust, blev sjuka mer sällan samt att allt färre drabbades av allvarliga sjukdomar. Så föddes vetskapen om att Acaibäret var världens bästa superbär!

 

Acaibärets hälsoeffekter

Det finns en hel rad med olika positva hälsoeffekter att hämta för personer som väljer att inta acai regelbundet. Du kommer mest troligt, efter bara någon veckas förbrukning, känner en stor påverkan på både ditt psykiska och fysiska välmående. Det låter nästan för bra för att vara sant, men faktum är att det är medicinskt bevisat att acaibäret i olika former påverkas människor (och djurs) hälsa, på ett närmast otroligt sätt!

Acai topp-5 effekter

  1. Högt innehåll av fiber – Detta främjar din tarmflora och gör din mage nöjd och glad. Speciellt bra är acai för personer med känslig mage, eller för personer som har problem med laktos- eller glutenintolerans. Acai innehåller ett ämne som stabiliseras magen vilket gör den balanserad och lugn
  2. En riktigt antioxidant-bomb! – Visste du att ett acaibär innehåller otroliga (!!!!) sex gånger mer antioxidanter än blåbär. Antioxidanter hjälper immunförsvaret och ökar även utsöndringen av seratonin. Summan av kardemumman är ökat motstånd mot sjukdomar, samt psykiska effekter som ökad sexlust, mindre ångest, mer energi osv.
  3. Rik på C-vitamin och kalcium – Detta mirakelbär innehåller även en otroligt hög halt av c-vitamin och kalcium. Även detta boostar immunförsvaret och stärker en rad effekter i kroppen. Tummen upp!

 

Så, var finns acai? Och vad kostar det?  Idag finns Acai i så gott som alla välsorterade hälsokostaffärer. Har du riktigt tur kan du springa på acai även på din lokala mataffär. Acai finns i 4 olika former; som pulver, som juice, i kapsel form samt som energibars. Pulvret kan du använda i smoothies eller i pannkakor, medan juicen och kapslarna tas direkt som dem är. En smarrig acaibar avnjuts med fördel efter träningspasset, eller som ett gott mellanmål. Gällande pris så brukar en 200g påse med acai kosta ungefär 100 kr, men priset varierar såklart därute.

 

Har du provat acai? Låt oss veta vad du tyckte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *