Omega 3 gör dig friskare

Omega 3 är en livsviktig fettsyra som finns naturligt i bland annat fet fisk och olika typer av kött- och mejeriprodukter. Men varför är det så viktigt att få i sig?

Först och främst bidrar omega 3 till att hjärnan utvecklas så som den ska. Hjärncellerna behöver en viss mängd fettsyror för att bibehålla hjärnans kapacitet och dess förmåga att hantera information. Vid brist på omega 3 använder sig kroppen istället av mättade onyttiga fetter, vilka inte fungerar lika bra på hjärnan som de fleromättade omega 3-fetterna gör. För personer med funktionshinder i form av damp eller adhd är dessutom intaget av dessa fettsyror extra viktigt för hjärnans funktion.

Omega 3 bidrar även till cellernas reparation, minskar risken för blodproppar, motverkar cancer samt stärker muskeluppbyggnaden. Och det är bara några av alla positiva aspekter omega 3 för med sig.

Det det är dock inte helt enkelt att veta hur man får i sig rätt mängd omega 3. Som med allt annat anses alltid det bästa rådet vara att äta en varierad och hälsosam kost. Särskilt viktigt är det att få i sig fet fisk, kött samt mejeriprodukter från gräsbetande djur. Men det är många som kanske inte har tid eller lust att upprätthålla den kosthållningen som krävs, därför rekommenderas det att köpa omega 3 i form av kosttillskott. De flesta stora hälsokostbutiker som till exempel bodystore, life och hälsokraft säljer omega 3 i kapselform.

Håll dig frisk med hjälp av omega 3!

omega3bunchwhite

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *