Ta hand om dina fötter

Vi ser att det finns så fantastiskt mycket information om vilka naturliga produkter som du behöver för att hålla ditt hår tjockt och fint, så ditt ansikte kan fyllas med lyster och hur du ska ta hand om dina händer. Det vi däremot tycker fattas lite bland all denna skönhetsinformation är jhur du ska ta hand om dina fötter. Tänk efter, de är instängda i strumpor och skor nästan varenda dag och påverkas konstant när vi går, tar på oss trånga skor eller klackar samt när vi tränar. Fötterna är roten till hela oss kan man säga och därför är det extremt viktigt att tänka på dem minst lika mycket som du tänker på ditt hår.

Tar du inte hand om dina fötter kan det, på längre sikt, sluta med att du var allvarligare problem. Vad är det som sitter längre upp än fötterna? Jo, dina knän och dem påverkas via stödet från dina fossingar. Går det så långt att du får problem med knäna kan det ta väldigt lång tid innan de blir återställde, i värsta fall får man problem för resten av sitt liv. Av den anledningen tycker vi att det är dags att börja ta hand om våra kroppars rötter som ser till att vi överhuvudtaget kan ta oss framåt.

Här kommer några tips som vi verkligen tycker att du ska följa för att få fina och hälsosamma fötter som du samtidigt inte kommer skämmas över att visa upp i sandaler under sommaren.

  • Fot bad med havssalt: Detta bör du genomföra minst en halvtimme i veckan vilket inte alls tar upp mycket av din tid. Förutom att det är bra för dina fötter så ör det väldigt avslappnande och skänt och du kan samtidigt läsa en tidning eller bok. Dina händer är fortfarande fria.
  • Kallt vattenbad följt av ett hett att doppa fötterna i: Detta har att göra med dina fötters blodcirkulation vilket är extremt viktigt att tänka på. Du kan samtidigt passa på att droppa lite citronsaft i vattnet som hindrar fötterna från att lukta illa.
  • Ett viktigt redskap för dina fötter: Pimpsten är viktigt att använda för att ta hand om dina fötter. Om du inte vet vad det är så är det en vulkanisk bergart som du kan hitta i de flesta skönhetsbutiker. Det är ett väldigt luftigt material samtidigt som stenen är av låg densitet. Du använder stenen som en fot fil i stort sett som du skrapar på de ställen där det är förhårdnader eller valkar på fötterna.
  • Använd dig av kräm eller olja: Du bör egentligen assera din fötter varje kväll innan du lägger dig med en mjukgörande kräm eller aromatisk olja vilket får dina fötter att slappna av. Våga trycka till under massagen och använd dig av cirkelrörelser.

Följ dessa tips så får du se att dina fötter komma se och må mycket bättre vilket kommer underlätta för hela din kropps välmående.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *