Bli mindre stressad – Vi ger tipsen

Något som nästan är oundvikligt idag är stress. Det finns så mycket omkring oss som kan stressa upp och alla ting som är jagande är individuella. Det flesta människor känner sig stressade och uppjagande av något och det finns ett par gemensamma nämnare som är vanligt bland de flesta idag. Vi ger dig tipsen på vad du kan göra för att bli mindre stressad i din vardag, ditt arbetsliv och med dig själv, ett par vikiga aspekter för att leva ett hälsosamt liv fritt från stress.

Varför lever vi på helspänd?

Från att vi är ungdomar och har mycket i skolan, prov och test stup i kvarten tills vi blir äldre och skaffar barn som ska iväg på aktiviteter samtidigt som man behöver jobba över. Kanske till och med när vi pensionerar oss kommer det finns tid för oro och stress över oss själva, att vi inte hunnit med alla de saker som vi hade velat. Det är viktigt att man tar itu med stressen så tidigt som bara är möjligt och det kan hjälpa dig hela livet ut.

  1. Finn dig själv meditationegnasteg

Genom att hitta vad är det som stressar upp just dig som individ gör det mycket enklare för en att hantera stress och oro. Den här uppjagande känslan har vi nog alla känt en gång och vill troligtvis aldrig göra det igen. Genom meditation och andra former av avslappning kan du få tid till att fundera vad som funkar för dig om du känner dig alldeles för stressad. Det finns även andra sätt att ta itu och lära känna sig själv, utmana självbilden och bli säker i situationer med stress.

  1. Den största boven – ekonomin

Den absolut mest påtagliga stressen som finns i vardagen, som kanske inte alltid är så lätt att ta på men som definitivt finns där i det undermedvetna är den ekonomiska stressen. Idag har vi en påtryckande norm att ha mycket pengar och detta gör att människor känner att de måste prestera i bland annat jobb eller inte har tid till att utveckla en större inkomst. Ett tips för att slippa stressen med ekonomin är att samla dina lån och skulder. Ta dig tid att få en bättre översikt över din ekonomi och därefter gå igenom ett par saker. Budgetera, kanske inte låter så roligt men är nödvändig faktor för att strukturera ekonomin och därmed för att slippa ekonomisk stress.

  1. Mobilfritt

Mobiltelefoner, surfplattor, datorer, laptop och andra enheter är något som vi förväntas vara uppkopplade på hela tiden. Detta kan otroligt påfrestande och du ska veta att du definitivt inte behöver vara online hela tiden. Du kan prova med att en eller två dagar i veckan vara bortkopplade från dina mobila enheter. Släpp mobilen, dator, pekplattan och alla andra typer av elektronik och ta tag i en bok.

egnastegstress

  1. Organisera omgivningen

Arbetslivet kan vara påfrestande, utan tvekan såklart och det är viktigt att kunna prioritera jobbet bland det övrigt livet. Arbetet är för många något som definierar människan men så är det inte. Jobbet är till för att du ska utvecklas som person, lära dig nya saker och få ett regelbundet socialt häng. Det är också självklart för sin lön och det är också självklart att få tycka jobbet är ordentligt viktigt. Vad man ska tänka på om man jobbar på en arbetsplats som är stressigt eller där duu tvingas jobba över är att organisera din omgiving. Tänk på vad som är viktigt, vilka människor ska man ska träffa och som man behöver möta för att må bra. Det kan vara nyttigt att till och med göra en  priolista om det finns många saker som snurrar i huvudet.

Stress är en av samhällets absolut bovar och tar många människor med sig till andra sidan. För att kunna hantera sin egna stress måste man också se över i vilken utsträckning som man har stress och vad man bör prioritera först för att man ska må bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *