En kram från oss till er!

Huvudsyftet med vår blogg är just att skriva om hur du kan hela dig själv och att det inte alltid behövs mängder av mediciner för att må bra. Vi pratar dessutom om både det fysiska och psykiska helandet. Det är mycket som går att bota med hjälp av rätt kost och träning, som kopplas till den fysiska delen av människan, samt saker som sömn och rutiner som är mer för den psykiska hälsan. Det gäller att finna en balans och ibland kan det kanske kännas som att det är väl mycket att hålla reda på. Få in allting i dina vardagliga rutiner så ska du se att det inte alls är så ansträngande som du tror.

Förutom att få in sina egna bekväma och sunda rutiner finns det någonting som alltid ansetts vara sunt för kropp och själ och förmodligen alltid kommer vara. Det jag pratar om kroppslig beröring. Är inte en kram bland det bästa som finns? En kram passar i alla lägen, när du är glad, vill fira någonting, när du behöver lugna ner dig eller när du är ledsen. Att hålla om någon passar i alla lägen och ingen kanske kan förklara varför men en kram får en person att bara må bättre eller släpper lös alla de känslor som sitter inom dem, glada, arga eller ledsna känslor.

Kroppskontakt är som balsam för själen och alla behöver det. Det är inte bara vi människor som ser till att ha den typen av kontakt med varandra utan djur gör det också. Förutom en kram kan det handla om att man hälsar på varandra med en handskakning eller om man väljer att dansa med varandra.

Summa summarum så är det bevisat att det är extremt viktigt med någon typ av kroppslig kontakt och det behöver inte alla gånger vara mellan två människor utan det är minst lika effektivt att ha ett husdjur som man klappar och myser med. Utan det skulle vi bli extremt deprimerande eller kanske helt enkelt inte kunna leva ett normalt liv. Så bortsett från all nyttig mat och motion som vi publicerar här så uppmanar vi er att kramas oftare eller ge någon en klapp på axeln som ett tecken på förståelse. Alla vi människor må vara olika men det finns nog inte många som skulle tacka nej till en kram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *