Förbättra din hälsa med grönt te

Vi älskar te i alla dess former och smaker men om du vill ha en mirakel dryck för din kropp så är grönt te ett bra val. Drycken motverkar sjukdomar, är snäll mot din hy och bra för din matsmältning. Det finns ingenting som grönt te inte är bra för.

Grönt te har blivit en stor favorit bland många just på grund av att drycken är så nyttig. Drycken tillverkas på samma sätt som svart te, fast på ett mer skonsammare sätt. Grönt te innehåller väldigt mycket antioxidanter och det sägs även att man kan förlänga sitt liv genom att dricka grönt te. Detta på grund av att teet innehåller ämnen som förebygger sjukdomar och även virus. I Asien har man använt drycken i mer än 5000 år och förr använde man grönt te som läkemedel dessutom eftersom den innehåller många bra ämnen. Smaken kan dock vara svår att tycka om i början men oftast så brukar man vänja sig vid den ju mer man dricker teet.

För dig som vill gå ner i vikt är grönt te ett självklart val när det kommer till fettförbränningen, men detta innebär inte att du kan skippa träningen helt och hållet. Grönt te kommer att hjälpa dig en bit på vägen men du behöver fortfarande röra på dig och vara generellt hälsosam. Helst ska man dricka en eller två koppar inom 20 minuter efter en måltid och se även till att inte använda för varmt vatten när du tillagar ditt te. Bladen är väldigt sköra och klarar inte av allt för stark värme.

Det är viktigt att man har bra kvalité på sitt te. Ju bättre kvalité, desto nyttigare är drycken. Däför kan det vara bra att man köper sitt te hos en tehandlare och inte i en vanlig butik där man köper dem i påsar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *