Sola försiktigt!

Vi är redan inne i augusti men det kommer fortsätta vara varmt och vi tycker det alltid är lika viktigt med att ge ut info om hur du bäst skyddar din hud. Vi förstår att de flesta vill se till att få sin bränna under sommaren och det kan ni utan att skada huden så mycket. Det blir mer och mer vanligt med hudcancer idag så det gäller att vara mån om sin hud så fort solen lägger sig starkt på.

Till att börja med, vilket de flesta förhoppningsvis redan vet, är att använda sig av solskydd. Uv – strålningen bryter ner viktiga ämnen i huden som kollagen och elastin som hjälper till att hålla din hud ung och smidig. Samtidigt ska du passa på att byta ut din foundation mot en lättare variant, helst en färgad mjukgörande kräm som endast ger huden en lätt täckning samtidigt som den ska skydda mot solens UV – strålning.

Nästa sak att tänka på är att se till att vara återfuktad hela tiden. Detta kan absolut hjälpas av att dricka rätt mängd vatten varje dag men ibland kan det behövas lite hjälp av krämer som återfuktar kroppen och ansiktet. Under vintertiden brukar man oftast använda sig av tyngre krämer så under den varma årstiden kan du självklart välja en tunnare, antingen en som passar i torra miljöer eller i fuktiga. Allting beror på var du befinner dig och hur klimatet är. Det är absolut rekommenderat att använda sig av en after – sun lotion om du spenderat mycket tid i solen under dagen.

Ett tredje steg är att du faktiskt kan fejka brännan med hjälp av en brun utan sol. Det du ska tänka på för att få en så jämn färg som möjligt är att exfoilera hela din kropp så den blir smidig, på så sätt slipper du att få fläckar. Skulle det kännas krångligt med att applicera en kräm finns det alltid sprayer som alternativ vilka är lättare att få jämnhet på. Det vi kan tipsa om är att börja från fötterna och uppåt vid applicering, böjer du dig framåt efter du applicerat på magen riskerar du att få ränder.

Utöver detta vill vi säga att ni ska tänka på hur mycket ni utsätts för solen och hur UV – strålningen påverkar kroppen. Det är alltid fint med färg, det håller vi med om men det är onödigt att utsätta sig för för mycket. Den enda risken är inte bara att du kan bli riktigt rynkig i framtiden, vi pratar även om hudcancer och det är inte alla gånger lätt att upptäcka i första hand.

Ta hand om er och sola försiktigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *